Παιδιατρική

παιδιατρικη - Παιδιατρική Οι εκδόσεις μας
  • 31,80€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 30,00€

παιδιατρικη

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉ περιλαμβάνει συμπυκνωμένες πληροφορίες και συνοπτικές γνώσεις άμεσης πρακτικής σημασίας για τους φοιτητές της Ιατρικής, τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους παιδίατρους και γενικότερα για τους επαγγελματίες που φροντίζουν την υγεία του παιδιού.

Στόχος του βιβλίου δεν είναι να υποκαταστήσει τα παιδιατρικά συγγράμματα αλλά να καλύψει, με βάση τα ελληνικά δεδομένα, τις ανάγκες που καλύπτουν στις αγγλοσαξωνικές χώρες τα πολλά, όσο και αξιόλογα Handbook και Manual Παιδιατρικής. Λόγω του μικρού σχήματος, ήταν αναπόφευκτο να μην περιλάβει όλα τα νοσήματα της παιδικής ηλικίας, αλλά μόνο τα συχνότερα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση., καθώς και συνοπτικές πληροφορίες για τη διάγνωση και την αντιμετώπισή στους. Στο δεύτερο μέρος, υπάρχει παράρτημα με τα κυριότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στα βρέφη και τα παιδιά, η δοσολογία οι παρενέργειες καθώς και λίγα ιδιοσκευάσματα. Ακολουθεί παράρτημα με φυσιολογικές τιμές εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ πριν από το αλφαβητικό ευρετήριο είναι συγκεντρωμένοι πίνακες και διαγράμματα ιδιαίτερα χρήσιμα στην καθημερινή παιδιατρική πράξη.
Σκόπιμη θα ήταν η παρεμβολή λευκών σελίδων, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να προσθέσει τις δικές του σημειώσεις υπερίσχυσε, ωστόσο, η ανάγκη για την έκδοση ενός όσο το δυνατό μικρότερου – και επομένως πιο εύχρηστου – βιβλίου.

Στην αρχική της μορφή η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ήταν ένα προσωπικό σημειωματάριο τσέπης. Υστερα από μακρόχρονη αλλά και επίπονη προσπάθεια πήρε τη μορφή του βιβλίου που παραδίδεται σήμερα στα δικά σας χέρια με την εγκάρδια ευχή να αποδειχθεί πρακτικό και χρήσιμο

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)
 

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έκδοση
ΕξώφυλλοΜαλακό
Ημ. Έκδοσης2002
Σελίδες281

Φόρμα επικοινωνίας

 

Ετικέτες: παιδιατρικη, Σηφιανός