HARRISON, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (4 ΤΟΜΟΙ SET) (19Η ΕΚΔΟΣΗ

HARRISON, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (4 ΤΟΜΟΙ SET) (19Η ΕΚΔΟΣΗ Παθολογία
  • 349,80€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 330,00€

Διατηρώντας τους στόχους του Harrison, η παρούσα έκδοση τροποποιήθηκε εκτενώς υπό το φως των ποικίλων αναγκών των αναγνωστών του βιβλίου, καθώς και των πολλαπλών μεθόδων και μορφών διά των οποίων αποκτάται αλλά και χρησιμοποιείται σήμερα η πληροφορία. Το κέντρο βάρους της ιατρικής εκπαίδευσης παγκοσμίως μετατοπίζεται από την κλασική προσέγγιση δομή/λειτουργία/νόσημα σε μια εμπεριστατωμένη και συχνά βασιζόμενη στο εκάστοτε περιστατικό προσέγγιση, στην οποία θετικές και πληθυσμιακές επιστήμες συνδέονται ειδικώς με την πρακτική διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου. Μεγάλο μέρος των ενημερώσεων και των αλλαγών που περιγράφονται εδώ έγιναν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά και κλινικά περιβάλλοντα. Η ανά χείρας καινούργια έκδοση προσφέρει μια εκτενώς ενημερωμένη παρουσίαση της κλασικής παθοφυσιολογικής βάσης της κλινικής ιατρικής και περιγράφει λεπτομερώς τις μεθόδους και τα εργαλεία αιχμής, που τώρα είναι διαθέσιμα για την εκτίμηση των συμπτωμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενειών στο σύγχρονο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Το κυρίως κείμενο συμπληρώνουν καινούργιες φωτογραφίες, ακτινογραφίες, εικόνες, γραφήματα, ειδικοί αλγόριθμοι για τη φροντίδα του ασθενούς, πίνακες, καθώς και πρακτικά πληροφοριακά βίντεο. Έχοντας ως στόχο το βιβλίο να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο, χρησιμοποιήθηκε ένα νέο σύστημα παραπομπών. Λεπτομερείς βιβλιογραφικοί κατάλογοι, με περιλήψεις σχετικών άρθρων υπάρχουν στη διαδικτυακή έκδοση, αντικαθιστώντας τη γενική και περιορισμένη συλλογή των επιμέρους βιβλιογραφικών πηγών, οι οποίες στις προηγούμενες έντυπες εκδόσεις υπήρχαν στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Η 19η έκδοση της «Εσωτερικής Παθολογίας» συνεχίζει την πολυετή παράδοση και την επιτυχή πορεία και, ανανεωμένη και ενημερωμένη με τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στη βιβλιοθήκη του φοιτητή της Ιατρικής, αλλά και του κλινικού ιατρού ή του νοσηλευτή.

1ος τόμος
Ο 1ος τόμος επικεντρώνεται στα θεμέλια της ιατρικής και στην κατανόηση και αξιολόγηση των εκδηλώσεων των βασικών νοσημάτων. Εδώ οι αναγνώστες θα βρουν εκτενή κάλυψη για τα κύρια συμπτώματα και τις εκδηλώσεις των νοσημάτων, για τις επιδράσεις της Γενετικής στην κλινική πράξη, για την Αναγεννητική ιατρική, καθώς και για ζητήματα διατροφής και απώλειας βάρους. Ένα καινούργιο κεφάλαιο για την υγεία των ανδρών συμπληρώνει το ενημερωμένο κεφάλαιο που αναφέρεται στην υγεία των γυναικών, ενώ εξετάζεται και ένα θέμα αυξανόμενου ενδιαφέροντος, αυτό του αντίκτυπου της γήρανσης στην ασθένεια, καθώς και η βιολογία της γήρανσης. Καινούργια κεφάλαια επίσης συζητούν θέματα όπως το αναδυόμενο πεδίο της μηχανικής ιστών και η κόπωση.
2ος τόμος
Ο 2ος τόμος καλύπτει εις βάθος ζητήματα που αφορούν στην ογκολογία και την αιματολογία, στα λοιμώδη νοσήματα, και στη βιοτρομοκρατία. Έχουν γίνει σημαντικές ενημερώσεις στο κλασικό κεφάλαιο για το AIDS, που προσφέρει τόσο μια κλινικά πραγματιστική εστίαση όσο και μια περιεκτική και ουσιαστική προσέγγιση της παθογένεσης. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν τα πιο πρόσφατα θεραπευτικά πρωτόκολλα και εξετάζουν το ζήτημα των συνδυαστικών τρόπων πρόληψης, καθιστώντας αυτό το κεφάλαιο την πιο ενημερωμένη και πλήρη πραγμάτευση του HIV που είναι διαθέσιμη επί του παρόντος. Άλλα καινούργια κεφάλαια αφορούν σε επίκαιρα θέματα όπως η χρόνια μυελοειδής λευχαιμία, οι λοιμώξεις στους βετεράνους που επιστρέφουν από πολέμους, καθώς και τα μείζονα χαρακτηριστικά των ελμινθών και των ελμινθιάσεων.
3ος τόμος
Ο 3ος τόμος επικεντρώνεται σε νοσήματα κατά οργανικό σύστημα. Συγκεκριμένα, εξετάζονται οι διαταραχές του καρδιαγγειακού συστήματος, του αναπνευστικού συστήματος, των νεφρών, της ουροποιητικής οδού και του γαστρεντερικού συστήματος. Το κεφάλαιο για τη χρόνια ηπατίτιδα συζητά λεπτομερώς τις εντυπωσιακές νέες ανακαλύψεις στη χρήση των αντιικών παραγόντων που δρουν άμεσα για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C. Σε αυτούς τους παράγοντες οφείλονται ορισμένες από τις συναρπαστικότερες θεραπευτικές μεθόδους. Καινούργια κεφάλαια στη 19η έκδοση πραγματεύονται θέματα όπως η νεφραγγειακή νόσος, η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος και η μη αλκοολική στεατοηπατοπάθεια. Συμπληρώνοντας το νέο περιεχόμενο και τις ενημερώσεις πάνω σε ασθένειες και στη φροντίδα του ασθενούς, τα καινούργια βίντεο σε αυτή την έκδοση καλύπτουν μεταξύ άλλων τη μη επεμβατική καρδιακή απεικόνιση και την εξέταση κωματώδους ασθενούς. Οι καινούργιοι άτλαντες περιλαμβάνουν τη μη επεμβατική απεικόνιση, τη διαδερμική επαναιμάτωση και τη γαστρεντερική ενδοσκοπία.
4ος τόμος
Ο 4ος τόμος επικεντρώνεται σε νοσήματα κατά οργανικό σύστημα. Συγκεκριμένα, εξετάζονται οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, οι φλεγμονώδεις και ρευματολογικές διαταραχές, η ενδοκρινολογία και ο μεταβολισμός, και οι νευρολογικές διαταραχές. Εξετάζονται επίσης η δηλητηρίαση, η υπερδοσολογία φαρμάκων και οι διαταραχές που σχετίζονται με την έκθεση στο περιβάλλον. Αρκετά κεφάλαια αντανακλούν τις ταχείες εξελίξεις στο πεδίο των ανοσοσχετιζόμενων ασθενειών και στην αντιμετώπισή τους. Από αυτή την άποψη, το Κεφάλαιο 372e «Εισαγωγή στο ανοσοποιητικό σύστημα» λειτουργεί και ω μικρό εγχειρίδιο ανοσολογίας και προσφέρεται για χρήση στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά μαθήματα. Επιπλέον, ένα καινούργιο κεφάλαιο για τη σχετιζόμενη με την IgG4 νόσο συνοψίζει ένα σημαντικό και πρόσφατα αναγνωρισμένο σύνολο οντοτήτων. Οι αναγνώστες θα βρουν εκτενή κάλυψη των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, που υπογραμμίζει τις προόδους στην κατηγοριοποίηση και στην αντιμετώπισή τους και σκιαγραφεί τη νέα κατανόηση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την απόθεση και τη διασπορά των παθογόνων πρωτεϊνικών αποθέσεων σε αυτές τις διαταραχές. Άλλα καινούργια κεφάλαια αφορούν σε επίκαιρα θέματα όπως οι πρόοδοι στην αντισύλληψη και στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, τα φλεβικά και λεμφικά νοσήματα των άκρων, οι επιπλοκές του διαβήτη, και οι νόσοι που σχετίζονται με τη θερμότητα.

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έκδοση19η
ΕξώφυλλοΣκληρό
Ημ. Έκδοσης2019
Σελίδες3479
Τόμοι4

Φόρμα επικοινωνίας

 

Ετικέτες: Fauci, Kasper, Hauser, Loscalzo, Longo