Καρδιακή Ακρόαση

Καρδιακή Ακρόαση Οι εκδόσεις μας
  • 15,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 15,00€

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται ως πρακτικός οδηγός, σε φοιτητές και νέους ειδικευόμενους γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους στην καρδιακή ακρόαση.

Η ακριβής κλινική εκτίμηση των καρδιακών τόνων και φυσημάτων έχει θεμελιώδη σημασία για τη διάγνωση πολλών καρδιακών ανωμαλιών. Δυστυχώς, οι σύγχρονες πρόοδοι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουν υποβαθμίσει, με την πάροδο του χρόνου,την αξία των κλινικών διαγνωστικών μεθόδων. εντούτοις, η τεχνική του καθετηριασμού της καρδιάς, της φωνοκαρδιογραφίας και του υπερηχογραφήματος έχουν δημιουργήσει τη δυνατότητα του προσδιορισμου των συσχετισμών μεταξύ των κλινικών ευρημάτων και των καρδιακών τόνων και φυσημάτων.
Η πρόοδος στην κατανόηση του τρόπου της παραγωγής των καρδιακών τόνων και φυσημάτων επιτρέπει την ακριβή εκτίμηση των ανατομικών και λειτουργικών ανωμαλιών της καρδιάς κατά την κλινική ακρόαση.
Το στηθοσκόπιο είναι ένα απαραίτητο κλινικό εργαλείο, που αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα της προηγμένης σύγχρονης τεχνολογίας. Η προσεκτική κλινική εξέταση της καρδιάς οδηγεί στην επιλογή των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων για ακριβή διάγνωση. Η κατανόηση και ερμηνεία των ακροαστικών ευρημάτων μεταβάλλονται παράλληλα με την πρόοδο των ιατρικών γνώσεων. Το στηθοσκόπιο έχει μια ξεχωριστή ιστορία 170 ετών και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το σύγχρονο κλινικό να εκτιμήσει την αξία του και να μάθει πως θα αντλεί τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες από τη χρήση του.
E.J.E.

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έκδοση
ΕξώφυλλοΜαλακό
Ημ. Έκδοσης1993
ΜετάφρασηΓεώργιος Δούκας
Σελίδες163

Φόρμα επικοινωνίας

 

Ετικέτες: Epstein