Αγγλοελληνικό και Ελληνοαγγλικό Λεξικό Ιατρικής Ορολογίας (Εικονογραφημένο)

Αγγλοελληνικό και Ελληνοαγγλικό Λεξικό Ιατρικής Ορολογίας (Εικονογραφημένο)
  • 79,50€
  • 71,55€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 67,50€

Πλήρες αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό λεξικό ιατρικής ορολογίας, το οποίο καλύπτει πλήθος των όρων που χρησιμοποιούνται σε κάθε ειδικότητα και εμπλουτίζεται διαρκώς, ώστε να παραμένει πάντα στην αιχμή των εξελίξεων της ιατρικής επιστήμης*.

Η γλώσσα ως οργανικό στοιχείο των επιστημών, αποτελεί ένα ιδιαίτερο και αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας της επιστημονικής σκέψης και παραγωγής. Δίχως τη χρήση και την εξέλιξη των κατάλληλων γλωσσικών μερών και συστημάτων δεν είναι δυνατό να αποτυπωθεί, να κοινωνηθεί και να εξελιχθεί οποιοσδήποτε επιστημονικός κλάδος. Για το λόγο αυτό, ειδικά στη σφαίρα της Ιατρικής και των συναφών επιστημών, κρίνεται απαραίτητη η εκμάθηση και η εκ βαθέων κατανόηση της σχετικής ορολογίας, καθώς έτσι διασφαλίζεται η εξελικτική πορεία προς το μέλλον. Η έκδοση λοιπόν ενός σύγχρονου λεξικού ιατρικής ορολογίας στις δύο βασικότερες γλώσσες που την καθόρισαν, την Ελληνική και την Αγγλική, κρίνεται αυταποδείκτως απαραίτητη και σκόπιμη.     

Το ανά χείρας λεξικό περιέχει:

  • Την πλειονότητα της σύγχρονης ιατρικής ορολογίας στα αγγλικά και τα ελληνικά
  • Εικονογράφηση για την καλύτερη κατανόηση κι εντύπωση των διαφόρων όρων
  • Πίνακες με τις αγγλικές και ελληνικές ονομασίες των αρτηριών, των οστών, των αρθρώσεων, των μυών, των νεύρων και των φλεβών 
  • Επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή

Τόσο η γλώσσα όσο και η Ιατρική αποτελούν δύο «ζωντανούς οργανισμούς» οι οποίοι εξελίσσονται στο πέρασμα του χρόνου. Κατά συνέπεια, όσο ενδελεχής κι αν υπήρξε η εργασία της σύνταξης και επιμέλειας του παρόντος πονήματος, είναι πιθανό στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν εξελίξεις και διαφοροποιήσεις στην επικρατούσα ορολογία. Το έργο αυτό, λοιπόν, από τη στιγμή της «γέννησής» του και για όσο καιρό θα εκδίδεται, βρίσκεται σε μια συνεχή εξελικτική διαδικασία*.

*Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο όρος Zeriatric Syndrome, ο οποίος περιγράφει το ιδιοπαθές ανώδυνο οίδημα των μαστών σε ηλικιωμένες γυναίκες (έρευνα των Ζερβούδη, Ιατράκη και Μπόθου) 

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έκδοση
ΕξώφυλλοΜαλακό
Ημ. Έκδοσης2018

Φόρμα επικοινωνίας

 

Ετικέτες: Αγγλοελληνικό, και, Ελληνοαγγλικό, Λεξικό, Ιατρικής, Ορολογίας, (Εικονογραφημένο), Εκδόσεις, Ζεβελεκάκη